A Föld órája- március 25.

Mindenkinek jár egy kis pihenés és ez alól a Föld sem kivétel.

Minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte lekapcsolják egy órára a nélkülözhető világítást, és áramtalanítják az elektromos készülékeket. Ebben az órában nem számít, hogy hol élünk, milyen nyelven beszélünk, ebben az egy órában elgondolkodhatunk azon, hogy földünknek is szüksége van pihenésre. Ennek a 60 percnek célja nem csak a fények kioltása, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk megóvása mindannyiunk felelőssége.

A Föld órája egy olyan szimbolikus esemény, ilyenkor szerte a világon emberek milliói kapcsolják ki elektronikus készülékeiket, a világítást, ezzel megmutatva, hogy az emberiséget érdekli a bolygó jövője, és közös erővel tudunk tenni a jó célért, mert szükségünk van a természetre, természetnek pedig arra van szüksége, hogy minden nap kiálljunk érte.

A WWF World Wide Fund for Nature, (magyarul Természetvédelmi Világalap) és a WWF Magyarország is hasonló javaslatot tesz: arra buzdítanak, hogy egy hozzánk közel álló tevékenységgel adjunk egy órát a Földnek és saját magunknak, és nem muszáj a szombat 20:30-as időponthoz ragaszkodni sem, mert az év bármelyik napján tehetünk valamit Földünk egészségéért.  Ne feledjük, hogy „sok kicsi, sokra megy”. A kellő tudatossággal – például kevesebb és okosabb vásárlással, mérsékeltebb üzemanyag-fogyasztással, energiatakarékos világítással, helyes csomagolási hulladék használattal – máris sokat tehetünk.

A 2023-as Föld órája alkalmából erre szeretnénk emlékeztetni és felhívni mindenki figyelmét.

Scroll to Top