A pihenésről egymás közt!

Testet, lelket és az agyi kapacitásunkat is kihívás elé állító, energiaigényes időszakot élünk mindannyian, ezért nagyon oda kell figyelnünk a megfelelő mértékű és minőségű pihenésre. Sajnos a pihenés sokak számára a lustaság vagy a passzivitás szinonimája, és emiatt elhanyagolják magukat.

Tisztázzuk akkor: a pihenés olyan hasznos időtöltés, amibe minden kötelezettség- és elvárásmentes, a stressz-szintünket csökkentő aktív és passzív, számunkra örömöt okozó tevékenységet besorolhatunk.

Egészségmegőrző funkciója jelentős: a pihenés ideje alatt regenerálódik a szervezet, és felfrissül az idegrendszer is. Hiányában csökken a mentális és a fizikai teljesítményünk, összességében romlik az életminőségünk.

Sokfélék vagyunk, sokféle élethelyzetben, éppen ezért a szükségleteink és a lehetőségeink is eltérőek. De az a szerencsénk, hogy a pihenésnek többféle módja van, számos olyan lehetőséggel, amelyek közül mindannyian találhatunk kedvünkre valót. Ne feledjük, hogy a pihenésre nagy szüksége van a szervezetünknek, és akár az aktív, akár a passzív módját választjuk, mindenképpen jó hatással lesz az egészségünkre.

Scroll to Top