A stresszmentes szeptemberért!

A nyár talán  gyorsabban telt el, mint reméltük, de érezzük bárhogyan is, szinte pillanatok múlva kopogtat az év utolsó időszaka, és egyáltalán nem mindegy, hogyan vágunk neki az elkövetkező négy hónapnak. Nagyon leegyszerűsítve két verzió közül választhatunk: a lehetőségeinkhez mérten felkészülten állunk az előttünk lévő kihívások elé, vagy „lesz, ami lesz” alapon próbáljuk meg túlélni a mindennapokat. Mi minden esetre felkészüléspártiak vagyunk.

Miután eltérő motivációkkal, célokkal és hozzáállással éljük a mindennapjainkat, nem tudunk egyetlen varázstippel szolgálni annak érdekében, hogy a hajónk a lehető legmagabiztosabban tartsa az általunk megjelölt irányt. Ugyanakkor szeretnénk behozni néhány olyan szempontot, amelyek nélkül, ha nem is lehetetlen, de nehéz volna igazán stresszmentesen indítani a szeptembert, és elégedetten zárni az évet.

Ugyanakkor a tippek csak akkor érnek valamit, ha azokat szükség esetén alkalmazod is. Tehát mielőtt elkezdenél csak úgy vaktában lövöldözni – ami a csalódás előszobája –, érdemes alaposan átgondolnod, hogy mi az, amit konkrétan tudsz az előtted álló időszakról, milyen váratlan eseményekkel számolhatsz, és milyen külső és belső elvárásoknak kell majd megfelelned.

További életvezetési tippeket találsz az alábbi linken: https://semmelweis.hu/egeszsegfejlesztes/2022/09/29/igy-keruljuk-el-a-kaoszt-eletvezetesi-kisokos-tulterhelt-egyetemistaknak

Forrás: Semmelweis Egészségfejlesztési központ

Scroll to Top