Advent időszaka! Második gyertyagyújtás!

Kedves szülők!

Az elmúlt vasárnap megkezdődött az advent, a karácsonyra készülés négy héten át tartó időszaka. Az újkor adventi szimbóluma az adventi koszorú. A fenyőágakból font koszorú négy gyertyája az adventi időszak négy vasárnapjára utal. A három lila gyertya a bűnbánat időszakát, az egy rózsaszín pedig azt jelzi, hogy “van okunk az örvendezésre is”, mert már közel van a Megváltó eljövetele. Minden vasárnap új gyertyaláng jelzi, hogy közeledünk a karácsonyhoz.

A boltok polcain, már pár hete megjelentek a karácsonyi díszek, az ajándékok, úgyhogy ideje elkezdeni a karácsonyi készülődést, hozd magad karácsonyi hangulatba és meglátod rövidesen a család többi tagjára is átragad a lelkesedés.

Most már itt az idő, hogy elinduljanak a karácsonyi és téli programok, a karácsonyi menü összeállítása, a bevásárlások, a hétvégi kirándulások, és közös karácsonyi süti készítés.

Néhány ötlet a karácsonyi hangulathoz!

Készítsetek újabb karácsonyi díszeket, vagy tegyétek szebbé a régieket.  Találjátok ki együtt a gyerekekkel milyen legyen az idei dekoráció, milyen színű díszek legyenek a fán.

Készítsetek kopogtatót az ajtóra, tegyétek fel a fényfűzéreket, az ablakdíszeket és otthonotokból máris karácsonyi hangulat árad a gyerekek nagy örömére.

Ne hagyjuk ki a közös sütést, a gyerekek imádják, ilyenkor elképzelhetetlen a lakás mézeskalács-illat nélkül.

Aztán itt vannak a karácsonyi vásárok, teázás, gyerekprogramok. Az adventi vásárok szép, színes forgatagát nagyon szeretik a gyerekek, az illatok, a fények miatt is érdemes kimenni és egy ilyen közös programot szervezni.

Ne hagyjátok ki a kirándulásokat sem a természetbe, hatalmas élmény gyerekeknek, főleg ha majd a hó is esik.

Vegyétek elő a mesekönyveket, a téli meséket, tanuljatok karácsonyi dalokat, verseket  közösen a kisebb gyerekekkel, amelyeket majd el lehet mondani családi körben az ünnepnapon, a nagyszülők nagy örömére.

Ne feledkezzetek meg az adventi kalendáriumról, reggel izgalmasan indul a készülődés, ha együtt nyitjátok ki az aznapi kis meglepetést.

És még valami!  A legjobb ajándék, amit gyermekeiteknek adhattok, az a közösen eltöltött idő, a figyelem és a szeretet, mert amit most tőled látnak, tanulnak, a későbbiekben is meghatározza, hogyan élik meg majd a karácsonyi készülődést akár felnőttként, vagy évek múlva a saját gyermekeikkel is.

Scroll to Top