Április 2-a volt az Autizmus Világnapja!

Minden évben szükség van, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét az autizmusra, az autizmusban érintett gyerekek, felnőttek és családjaik helyzetére, mindennapi gondjaikra és nehézségeikre.
Autizmus spektrumzavar, egy különleges neurobiológiai fejlődési rendellenesség, mely egy teljesen egészséges gyermek kommunikációs képességében, nehezen alakuló vagy társas kapcsolataiban, viselkedési formáiban nyilvánulhat meg. A betegség nagyon széles skálán mozog, ezért is említik a spektrum kifejezést rá. A gyenge minőségű és kevés társas kapcsolattal rendelkező, kicsit modoros, kiemelkedő IQ-val rendelkező gyerekektől (Asperger syndróma), az egészen a nagyon súlyos, „nembeszélő”, nem kommunikáló, önagresszióra hajlamos betegekig is terjedhet ez a skála.
A tapasztalatok szerint nagyon nehéz megbízható információhoz jutni az autizmus területén, nem lehet tudni, hogy melyek a hiteles, a problémával küzdő családok számára hasznos, segítő információk.
Ezért létre hoztak egy olyan internetes adatbázist, ami összegyűjti az elérhető, valamennyi hiteles információt. Ajánljuk mindenki figyelmébe a Főoldal – InfoBázis (aosz.hu) oldalt, melyen a felhasználók témakörökbe rendezve, címkék alapján, vagy egyedi keresőszavakkal találhatják meg az őket érdeklő tartalmakat témában.

Kedves Nézőink!
Tekintsék meg videónkat:
Az autizmusról szülői szemmel!
Beszélgetés Ubrankovics Tamásnéval a Monorierdő Rendelőintézet munkatársával

Scroll to Top