Április 22. már 50 éve a Föld világnapja!

A szakemberek szerint 30-40 év erőfeszítése sem hozott lényeges előrelépést a környezetünk megóvása terén, sajnos mai napig jellemző az egyre növekvő környezetszennyezés. Természetesen mutatkoznak előrelépések a tudományos szféra berkein belül a Föld megmentésére, a víz, a levegő, az erdők és a termőföldek védelmére vonatkozóan. Nagyon jó látni, hogy egyre többen, igyekeznek például lépéseket tenni a szemét, a műanyag kiszorításáért, az újrahasznosítás hatékonyabbá tételéért, a vízkincsünk megóvásáért. Ne feledjük el, hogy ez a folyamat nem egy napon, hanem az év 365 napján kell, hogy tartson.
Ezen a napon a települések és a nemzeti parkok számos programmal, rendezvénnyel és eseménnyel hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

 1. április 22-ére az alábbi programot ajánljuk figyelmükbe.
  HELYSZÍN: Budapest, Pál-völgyi-barlang kőfejtő
  IDŐPONT: 2023. április 22. szombat, 10:00 – 16:00
  RÉSZVÉTELI: ingyenes

  Kedvezményes barlangtúrák, természetismereti gyermekműsor, állatbemutató, barlangi mentési bemutató, falmászás, barlang-labirintus, valamint egész nap természetismereti vetélkedő, Nemzeti Parki Termék Védjegyesek vására és zöld civil szervezetek fogadják látogatóinkat!
  Tegyük többet a Földünkért és köszönjük meg gondoskodásunkkal, figyelmünkkel azt, amit értünk tesz!
  Forrás: A Nemzeti Park honlapja
Scroll to Top