Az egészséges családokért!

Kedves olvasóink!

2022. február 13-án kezdődött a házasság hete! A kezdeményezés közel két évtizede Angliából indult, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig tart.  Ez a  kezdeményezés, a házasság és a család fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik, a civil szervezetek és keresztény egyházak széleskörű összefogásával.  A programhoz hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozik, és jelenleg négy kontinens 21 országában szerveznek programokat család értékének erősítése céljából.

Február 13-tól országos rendezvénysorozat indult, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család fontosságára, valamint, hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal érintetteknek.

A házasság hete központi programjait megnézheted a plakáton, vagy válogathatsz közülük itt: http://hazassaghete.hu/kozponti-programok/

A jubileumi alkalomra DR. GARY CHAPMAN, a világhírű párterapeuta videóüzenetben köszöntötte a magyar párokat. Az 5 szeretetnyelv „atyja” üzenetében utalt az öt évvel ezelőtti nagysikerű magyarországi előadói körútjára.  
„A házasságok vagy épülnek, vagy visszafejlődnek, de soha nem maradnak változatlanok. Minden egyes nap teszünk vagy mondunk valamit, ami vagy jobbá, vagy rosszabbá teszi a házasságunkat. Ha hajlandóak vagyunk bocsánatot kérni és a múltbeli kudarcokért egymásnak megbocsátani, szebbé tehetjük a közös jövőnket. Megtanulhatjuk egymás szeretetnyelvét beszélni, ami nagyban gazdagítja a házasságunkat…Bizonyára lesznek olyanok, akik számára az év legjelentősebb döntése az lesz, hogy együtt maradnak, és dolgoznak azon, hogy javítsanak a kapcsolatukon. Ez ráadásul nemcsak a pár javát szolgálja majd, hanem nagy hasznára válik a gyermekeiknek is, akik így példát látnak az egészséges házasságra, ahol a férj és a feleség kölcsönösen arra törekszik, hogy gazdagítsa egymás életét.”
 Gary Chapman házasság heti videóüzenetét itt nézheted meg: https://www.youtube.com/watch?v=iLggJaYyWFQ 

Scroll to Top