Darázscsípés – Az allergiás reakció tünetei

Kedves EFI követők!

Mindenki nyaral, és feltöltődik ezekben a hetekben. A pihenésünket azonban megzavarhatja, ha vagy akár tönkre is teheti egy egyszerű rovarcsípés! ?

Nyáron szeretünk víz mellett pihenni – és remélhetőleg gondoskodunk a megfelelő hidratáltságunkról is –, és legtöbben szívesen fogyasztunk hűtött gyümölcsöket. Ezekkel a szokásainkkal nem vagyunk egyedül, sok zümmögő, köztük a darazsak is szívesen vesznek részt ilyesmiben, és bizony sokszor találkozunk össze velük a nyaralás, hűsölés során. A darázs- és méhcsípés súlyos allergiás reakciót válthat ki (van, akinél nem az első, hanem a sokadik csípés után), ezért érdemes külön figyelmet fordítani rá ebben az évszakban.

☝Ezért nem árt az óvatosság, a fűben ne járjunk mezítláb, ugyan is ezek a rovarok szeretik az virágzó lóherét. 

☝Kerüljük a virágos és sárga színű ruhákat, melyek nektárgyűjtésre ösztönzik őket.

☝Azt is tudjuk, hogy szeretik az édességeket: lekvárt, üdítőt, mézet és a sört is. Fokozottan figyelj a természetben fogyasztott ételekre, étkezésre!

Ha tudjuk, hogy mi magunk vagy valamely családtagunk allergiás, ☝érdemes magunkkal vinni szteroid- és antihisztamin-tartalmú gyógyszert, önbelövős fecskendővel, melyet csípés után azonnal használni szükséges. A lehetséges tüneteket a képen részleteztük.

Forrás: https://www.facebook.com/seegeszsegfejlesztesikozpont
Scroll to Top