EFI Hírek!

Kedves Olvasók! Kedves EFI Követők!

Szeretnénk bepillantást nyújtani az elmúlt hetünk közösségi egészségfejlesztő tevékenységébe.

Május 22-én Cseperedő Baba-mama Klub Monorierdő!

Némi technikai szünet után ismét találkoztak, és kellemes délelőttöt töltöttek együtt a Cseperedő Baba-mama Klub tagjai Faragó Anita védőnővel és Kovacsik Judit EFI munkatárssal.

Voltak szülők, akik már a korábbi programokon is részt részt vettek, de új anyukák is csatlakoztak a klubhoz, így most több pici baba van a csoportban. A délelőtt közös játékkal és beszélgetéssel telt, a szülői készségek fejlesztése céljából szóba került a testvér féltékenység és a dackorszak is, amire később még visszatérünk. Megbeszéltük a Falunapra tervezett programokat is. A júniusi klub napon szeretnénk összegyűjteni az anyukáktól azokat az ötleteket, javaslatokat, amivel tovább lehet gazdagítani, színesíteni és informatívabbá tenni a gyerekek és a szülők számára klub életet.

Május 24.  Szülő és Baba-mama Klub Csévharaszt!

Az EFI ismét Csévharaszton járt, ahol kisgyermeket nevelő szülőkkel találkozott Kovacsik Judit Mentálhigiénés munkatárs. A program témája a digitális világ veszélyeire történő figyelemfelhívás volt, illetve szerettünk volna ötleteket adni az anyukáknak a tudatos internethasználat szokásainak kialakításához. A szülők nagyon aktívak és érdeklődők voltak, elmondták saját tapasztalataikat és beszéltük az internet használatot érintő gyakorlati problémákról, a szülői figyelem fontosságáról, valamint a gyermekekkel töltött minőségi idő jelentőségét is.

A program során szóba kerültek az anyukák részéről a nagyobb gyerekeket, testvéreket érintő energia ital fogyasztási szokások. Beszélgettünk arról, hogy ezek milyen veszélyekkel járnak, és milyen testi, lelki és egészségi problémákat, esetlegesen függőséget okozhat ez későbbiekben a gyerekeknek. Remek, aktív, probléma felvetős délelőttöt töltöttünk együtt. Köszönjük az aktivitást!

Május 25.  Városi Nyugdíjas Kör 

Csütörtök délután a Városi Nyugdíjas Körben járt az EFI, ahol a 65 év feletti korosztály részére közösségi egészségfejlesztő programot szerveztünk két témakörben. Az egészséges idősödés és a mentális egészség, aktív életmód megtartásáról beszélt Kovacsik Judit mentálhigiénés munkatárs, majd Dr. Keresztúri Imre orvos az időskori baleset-megelőzés fontossága hívta fel a figyelmet és adott hasznos tanácsokat a szépkorú hallgatóság számára.

Ezt követően lehetőség volt egyéni beszélgetésekre és tanácsadásra. Köszönjük az aktív részvételt és a kedves fogadtatást!

Scroll to Top