EFI hírek!

Augusztus 4-én monori Gondozási Központ idősek klubjába látogattam, ahol az idősekkel a vitaminokról, és azok élettani hatásairól beszélgettünk a délelőtt folyamán. Érdekes volt a téma, és az idősek aktívak voltak, sok kérdés merült fel, sok minden érdekelte őket az interaktív beszélgetés során.

Augusztus 8-án Monorierdőn a Cseperedő Baba-mama Kluban találkoztunk az anyukákkal és a babákkal. A Klub vendége volt a Manó Muzsika, utána lehetőség volt 11 óráig kötetlen beszélgetésre került sor a szülőkkel, a gyerekeknek pedig a közös játékra.

Nagyon kedvelik a mamák és babák is a zenés foglalkozást Vajon mi ennek az oka?  Nos, amint látjuk és tapasztaljuk a foglalkozásokon a zene, az éneklés már az egészen apró csecsemőket is szórakoztatja, megnyugtatja, mosolyt csal a kis arcukra, de az anyukák is belefeledkeznek a ritmusos ringatók és gyermekdalok világába.  Fontos, tudni azt is, hogy a zene nagy szerepet játszik a gyermekek fejlődésében, segíti az érzelmek kifejezését és megélését, fejleszti a kommunikációt, a szociális képességeket, később a zene jótékonyan hat a kreativitásra, a gondolkodásra.   A közös zenehallgatás, zenélés, éneklés, táncolás fejleszti és megerősíti a szülő és gyermek közötti kapcsolatot, a babák könnyebben megnyugtathatóak, és könnyebben barátkoznak másokkal. Ismét remek délelőttöt töltöttünk együtt!

Scroll to Top