Egészséges ételek karácsonyra!

Zöldséges rétes levestésztában

Nem bonyolult a recept, csak egy kicsit időigényes, ugyanis a zöldségeket külön-külön kell lepirítani, de szerencsére a brokkoli, a paprika és a gomba is gyorsan puhul. Ajánljuk köretként halhoz vagy szárnyas hús mellé, de önálló ételként pl. sajtszósszal tálalva is nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 15 dkg brokkoli
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 2 ek olaj (sütéshez)
  • 1 tk olasz fűszerkeverék
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 10 dkg mozzarella
  • 25 dkg leveles tészta
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A brokkolit szedjük rózsákra, paprikát kockázzuk, a gombát szeleteljük fel. Melegítsünk meg 1 kanál olajat, majd dobjuk rá a zöldségeket (paprikát, brokkolit) és kevergetve pirítsuk meg őket, adjuk hozzá a fűszerkeveréket és a darabolt foghagymát, és még egy percig pirítsuk. Sózzuk, borsozzuk, majd szedjük ki a serpenyőből.

Tegyünk egy másik kanál olajat a serpenyőbe, majd pirítsuk meg a gombát az előzőhöz hasonlóan, ha kész tegyük a többi zöldség mellé, és vágjuk össze egészen apróra az egészet. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Nyújtsuk ki a leveles tésztát téglalap alakúra, tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Oszlassuk el a tölteléket a tésztán, tekerjük fel és nyomkodjuk össze a végeket, kenjük meg tojással a tetejét és mehet a sütőbe. Lehet a zöldségeket variálni ízlés szerint.

Scroll to Top