Egészséges Mikulás csomag

Kedves Szülők!

Közeleg a Mikulás eljövetele, amit Magyarországon december 6-án, reggel az ablakba helyezett, fényesre tisztított csizmákkal várnak a gyerekek.
A fenntarthatóság érdekében már az évente újrahasználható vászon, vagy posztó csomagolással is sokat tehetünk, az eldobható, színezett műanyag tasak helyett egy esztétikusabb választás egy, akár éveken át használható zokni, vagy zsák.
Törekedjünk a mértékletességre, az ajándékhalom elveheti a gyerekek örömét, a túl sok ingernek negatív hatása is lehet, főleg a legkisebbek érzékenyek erre.
A csomagba kerülhet nem étellel kapcsolatos apróság, például színező, kréta vagy kisautó, emellé tökéletesen illik egy jó minőségű, csokoládéból készült forma, ami nem fulladásveszélyes. Válasszuk a kisméretű (2-4 dekás) figurákat, mert ezt akár egyszerre elfogyaszthatja a kicsi. Kerüljük a kemény cukorkákat, nyalókát, ami hosszabb időt tölt a gyermek szájában, ezáltal jobban növeli a fogszuvasodás kockázatát és könnyebben félre is csúszhat.
Ha szeretnénk kerülni a feldolgozott élelmiszereket, vagy kisebb gyermeknek vásárolunk, idényjelleggel választhatunk gyümölcsöket, aszalványokat, magvakat, de érdekes élmény lehet a gyerekeknek megkóstolni a liofilizált, azaz fagyasztva szárított gyümölcsöket is.
A magvaknál vegyük figyelembe a gyermek életkorát, és csak olyan gyermeknek kínáljunk egészben olajos magvakat, aki biztonsággal tudja fogyasztani.
A legkisebbeknek a gesztenye jó választás, a nagyoknak a héjas mogyoró, vagy dió is különleges ajándék.
Forrás: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Forrás: https://www.facebook.com/teritekenazegeszseg

Scroll to Top