„Egészségesebb” pizza!

Kedves Olvasók!

Hajlamosak vagyunk egy-egy élelmiszert vagy egy egész tápanyagcsoportot démonizálni és kikiáltani bűnösnek súlygyarapodásunk vagy éppen egészségügyi problémánk miatt. Persze vannak olyan intoleranciák vagy allergiák, amelyek esetében tényleg tiltólistára kerül egy adott élelmiszer, de egészséges, vegyes táplálkozás esetén bármit fogyaszthatunk, csak mértékkel.

Ha az egészségtelennek titulált élelmiszerekre gondolunk, elég hamar eszünkbe jut a pizza is, és talán nem árt egy kicsit helyreállítani a pizza renoméját. 

A pizza (főleg a nápolyi típusú, vékony tésztás pizza) megfelelő feltétek választása esetén jól beilleszthető akár egy egészséges étrendbe is. A képen összeszedtük, mire érdemes figyelni elkészítésekor.

Forrás: Semmelweis Egészségfejlesztési Központ

Scroll to Top