Egy egészséges recept őszre!

Kedves EFI Követők!

Szeretnénk figyelmükbe ajánlani egy finom sütőtök levest hétvégére!

Október a sütőtök hónapja. Ilyenkor tele vannak a boltok és piacok ezzel a nagyon finom, és egészséges zöldséggel, így nem nehéz beszerezni. Sütőtök faragás remek családi móka lehet, de azt se felejtsük el, hogy fantasztikus a tápanyag profilja, magas vitamin- és ásványi anyag-tartalommal rendelkezik, ugyanakkor alacsony kalóriatartalmú, és az egyik legjobb béta-karotin forrás. Nagyon sokféle étel készíthető belőle, mi egy finom levest ajánlunk a figyelmükbe.

Baconos, tökmagos sütőtök leves recept!

Hozzávalók:

500 g sütőtök

100 g burgonya

2 közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

80 g bacon

50 ml száraz fehérbor

2 db leveskocka

3 ek tökmag

150 ml főző tejszín

só, bors, szerecsendió ízlés szerint

1 l forró víz

Elkészítése:

A tököt és a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk.

A hagymákat is megtisztítjuk, majd karikákra, a szalonnát pedig vékony csíkokra vágjuk.

Az olajat megforrósítjuk beledodjuk a szalonnát és a vöröshagymát, megpirítjuk, ha kész kiszedjük. A zsiradékba beletesszük sütőtököt, burgonyát és az átnyomott fokhagymát, és

felöntjük a borral, kicsit lepirítjuk és felöntjük a forró vízzel, beletesszük a leveskockát és puhára főzzük. 

Közben a tökmagot egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, ha megfőttek a zöldségek botmixerrel pürésítjük és a tejszínnel összeforraljuk, majd ízlés szerint fűszerezzük.

Hagymás baconnal és tökmaggal tálaljuk. Készítsék el, nagyon finom! Jóétvágyat!

Scroll to Top