Egy szuper ajándékötlet a Mikulás zsákjából!

Újra itt a Mikulás! Tavaly sok jó ötletet adtunk, ahhoz, milyen egészséges édességek kerülhetnek a csomagba, amellyel kiválthatjuk a cukrokat és kevésbé jó minőségű csokoládékat. Most szeretnénk figyelmükbe ajánlani Arató Györgyi: Utazás a tányér körül című könyvét. Ez egy igazán egyedi mesekönyv az egészséges táplálkozásról, egy izgalmas, kalandos utazás történetein keresztül.

A mesekönyv az egészséges táplálkozás világába kalauzolja el a gyermekeket dietetikai és egészségpedagógiai ismereteket ötvözve egy, a gondolkodási szintjüknek megfelelő, fantáziájukat megmozgató történeten keresztül.
A táplálkozási ismeretekben gazdag történeteket hozzájuk kapcsolódó játékos feladatok, ételreceptek egészítik ki, így a mesekönyv tartalmi felépítésénél fogva akár oktatási anyagként is hasznosítható. Egy-egy fejezet a táplálkozási piramis egy szintjét, vagyis egy adott élelmiszercsoportot jelenít meg a mesék világában, valamint minden fejezet végén a gyermekek különböző játékokon keresztül elmélyíthetik, kibővíthetik az előzőekben megszerzett tudásukat. Továbbá útmutatást kapnak, hogy miből, mennyit és hányszor kellene enniük ahhoz, hogy táplálkozásuk kiegyensúlyozott legyen, ehhez nyújtanak ötleteket Séfike papagáj mintareceptjei.

Scroll to Top