Érdekességek a spárgáról

Kedves Olvasóink!

Ajánljuk figyelmükbe a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének – Terítéken az egészség sorozatát!

Érdekességek a spárgáról

– A fokhagyma távoli rokona
– Szezonja április közepétől június végéig tart, ezalatt készíthetünk belőle párolt vagy sült köretet, krémlevest, galettet, de nyersen is megkóstolhatjuk
– Energiaszegény, ám mikrotápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedik. – – Gazdag K- és C-vitaminban, káliumban, folátban és bioaktív anyagokban
– Igen sokszínű: lehet vastagabb, mint a hüvelykujjunk, vékony, mint egy pálcika, rövidke vagy hosszúkás, zöld, fehér, sőt lila is
– A spárga népszerű, egyedülálló ízvilága és állaga miatt.”

A spárga régebben a királyok eledele volt, az ízletes zöldség ma már egyre több helyen kapható. Ne habozzanak, érdemes kipróbálni a spárgából készült ételeket, mert egészségesek, és segítenek megszabadulni a felesleges kilóktól.

A spárga néhány évtizeddel ezelőtt drága zöldségként tartották számon, és a belőle készült ételek többnyire az éttermek étlapjain szerepeltek. Ma már bárki beszerezheti, fogyaszthatja, és akár be is építheti diétás étrendjébe. A spárga fűszeres szárában kevés a kalória, de nagyon sok a hasznos tápanyag, így ajánljuk a nyári tisztitókúrához is.

Forrás:

https://www.facebook.com/teritekenazegeszseg/

https://www.mindmegette.hu/spargadieta-33873/

Scroll to Top