Európai elhízás elleni világnap május 22.

A folyamatos súlygyarapodást több tényező okozhatja. Sokan ráfogják a mozgásszegény életmódra, vagy a túlevésre. Néhányan a genetikai hátteret okolják, ezzel nyugtatva magukat, hiszen már esetleg szüleik és nagyszüleik is ezzel a problémával küzdöttek. Az elhízást soha nem egy tényező okozza, általában a túlevés vagy mozgásszegény életmód önmagában kevésbé vezet súlyproblémákhoz, sokkal inkább a kettő kombinációja. Ezek mellett nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a stressz, az egyedüllét, a pszichikai terhek is könnyen okoznak túlevést, vagy esetleg bánatevést.
Előbb utóbb sokunkba megfogalmazódik, hogy a túlsúly ellen tenni kellene valamit, jó lenne változtatni. Miért lehetnek fontosak ezek a változások? Az elhízásnak ugyanis több kockázata lehet, ilyen a stroke, szív és érrendszeri betegségek, cukorbetegség és mozgásszervi problémák.
A megoldás a kisebb és fenntartható változásokban rejlik, amelyeket a táplálkozás és a fizikai aktivitás területein is érdemes mindennapi életünk részévé tenni.

Scroll to Top