Gyógynövény "javallatok"

Kovacsik Judit mentálhigiénés szakember

pályázat

Kovacsik Judit mentálhigiénés szakember:   Gyógynövény „javallatok”

Azt hiszem nem mondunk újat azzal, hogy a gyógynövények a természet hatalmas gyógyító tárháza, amelyeket évezredek óta használ az emberiség. 

Az elmúlt éven már beszélgettünk gyógynövények pozitív hatásairól, felhasználási módjáról, a gyógyteák fogyasztásának előnyeiről, de most szeretnénk visszatérni ehhez a témához. 

Általában az a gyógyító növények háztartásokban a megszokott módon kerülnek felhasználásra a filtert, vagy szárított gyógynövényt tea, forrázat, vagy főzet formájában készítjük el. 

Most megismerkedhetünk a felhasználásuk egy újszerű módjával, mely során végül a gyógynövény kivonatok kapszulák formájában kerülhetnek a vásárlókhoz. 

A vállalkozás Monoron 2019 évben indult. Papp János okleveles szakmérnök, és fitoterapeuta gyógynövénygyártó és forgalmazó vállalkozást indított, azzal a céllal, hogy a gyógynövényekkel kapcsolatos tudását mások javára fordíthassa, a kutatásai eredményeit, a gyógynövényekről szerzett tudást tágabb környezetével is megoszthassa.

 A szakterület iránti elkötelezettségről vállalkozás honlapjának bemutatkozó oldalán olvashatunk. (javallat.hu) Ebből egy részt szeretnék itt is kiemelni.

„2017-ben Monor város önkormányzata azzal a feladattal bízott meg, hogy legyek a városi szakrendelő előtt kialakított új gyógynövényparknak szakértője. 

A Monori Gyógynövénypark (fitofarm.hu) ma már Közép-Európa legnagyobb szabadon látogatható gyógynövény-gyűjteménye. A park célja – a növények megismertetésén túl –, hogy a természetes megoldások iránt elkötelezett emberek maguknak is összeállíthassák házi „zöld patikájukat”, amit a gyógynövények mellett elhelyezett táblák is segítenek.”

A videót itt tudják megtekinteni:

https://www.facebook.com/efimonorijaras

Scroll to Top