Hogyan túrázz télen?

Bár az elmúlt évek időjárása nem kényeztetett el bennünket a hóesés élményével és a havas táj szépségével, de bizakodjunk, hogy a január és a február tartogat még nekünk téli élményeket. Csodálatos a téli erdő, a hóval fedett tájak, a havon megcsillanó napfény, az erdő csendje, ezért mindenképp arra biztatunk, hogy ilyenkor is vágj neki, tartózkodj minél többet a szabadban.

Erre az egyik legjobb lehetőséget kínáló mozgásforma a túrázás, mely életkortól függetlenül, de az egyén fizikai lehetőségeihez igazodva segíti az egészségünk megőrzését. A friss levegőn töltött idő testileg-lelkileg energizál és pozitív élményeket ad. Túrázni lehet egyedül és barátokkal, családtagokkal is. Egy kiadós beszélgetés, jó hangulatú csevegés, összekötve némi gasztró élménnyel kiváló szórakozás, és alkalmas arra is, hogy egy kicsit egymásra is figyeljünk, meghallgassuk, kinek mi nyomja a szívét. Ha egy ilyen típusú kikapcsolódásra vágysz felkeresheted a

https://www.facebook.com/Elmenybarangolasok oldalt is.

Ha hosszabb túrázásra indulsz mindenképp legyél körültekintő! Az erdő sok meglepetést tartogathat. Összeszedtük nektek, mire érdemes odafigyelni.

Forrás: Semmelweis Egészségfejlesztési Központ
Scroll to Top