Karácsonyi hangolódás az EFI-vel

Karácsonyi hangolódás az EFI-vel!  Második gyertya gyújtás!

Az Advent az elcsendesedés ideje, meggyújtottuk a hagyományok szerinti a második lila színű gyertyát, mely a reményt jelképezi. Ezzel a fénnyel a remény költözik otthonokba, mely belakja a szívünket.

A lelki elcsendesüléshez hozzátartozik a hála érzésének megélése. A hálának sokszor nem tulajdonítunk nagy jelentőséget, pedig jó hatással van érzelmeinkre, kapcsolatainkra, hiszen a hála pillanata a pozitív érzelmeinket aktiválja, ezért békésebbek és kiegysúlyottabbak leszünk, és könnyebben megoldjuk a problémáinkat is.

A hétköznapok során nagyon sok mindenért lehetünk hálásak, de sokszor a rohanó életünkben ezt észre sem vesszük. A napjaink többségében, türelmetlenek vagyunk, bosszankodunk minden apróságon, gyakran vagyunk dühösek és figyelmetlenek. Elfelejtjük, hogy a hála boldogabbá teheti életünket, és észrevehetjük, elismerhetjük azokat az ajándékokat, amelyeket az élet ad számunkra. A hála javítja a baráti, családi, ismerősi kapcsolatainkat is, hiszen általa közelebb érezhetjük magunkat az emberekhez. Ha hálásak vagyunk, tudatosítjuk magunkban, hogy valami értékeset kaptunk.

Az ünnepi várakozásban szánjunk egy kevés időt rá, és gondolkodjunk el azon, miért is lehetünk hálásak az életünkben. Meg fogunk lepődni azon, mennyi minden jut majd az eszünkbe!

Scroll to Top