Kedves EFI Követők, Kedves Olvasóink!

Szeretnénk tájékoztatni Önöket arról, hogy a projektünk kötelező fenntartási időszaka lejárt, és az Irodánk ezzel sajnálatosan befejezte a működését.
Öt év egy szervezet munkájában nagyon hosszú időszak, és egy rövid áttekintést mindenképpen megérdemel az Iroda tevékenysége.
Monorierdő Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be és nyert támogatást a járási szintű Egészségfejlesztési Iroda létrehozására és működtetésére. A projektünk 2018.10.01-2020.09.30. időszakra terjed ki, azaz 24 hónapra, mely további 36 hónapon keresztül a fenntartási időszakban is működött Monori Járás Egészégfejlesztési Iroda Monorierdő Központtal néven.
Az elmúlt évek során többek között a feladatink közzé tartozott a helyben folyó egészségfejlesztési tevekénységek nyomon követése, az egészségfejlesztési témájú helyi kommunikációs tevékenységek megvalósítása, hírlevelek készítése, elektronikus és papíralapú kiadványok, plakátok készítése, az internetes tartalom szolgáltatás, betegségek kockázatára irányuló szűrések népszerűsítése, a dohányzással kapcsolatos rövid intervenció, egyéni kockázatfelmérés, életeseményekhez kapcsolódóan krízishelyzetbe kerülő emberek támogató szolgáltatásba irányítása. Feladatunk volt még, a lelki egészség helyi, kisközösségi programjainak megvalósítása, ezek keretében elsősorban: az idősek, krónikus betegek közösségben tartása, szellemi és fizikai aktivitásuk megőrzése, fejlesztést célzó programok szervezése, tanácsadás, egyéni esetkezelés volt a célunk. A kisgyermekes családoknál a szülői tevékenység fejlesztésére irányuló kisközösségi tevékenységek voltak jellemzők, támogatva a szülőklubok működését.
Természetesen eredményes működés nem jöhetett volna létre partnerszervezeteink nélkül. A járás több településén, különböző színtereken is sikerült szoros, közvetlen, partneri kapcsolatot kialakítani és fenntartani intézményekkel és civil szervezetekkel, önszerveződő közösségekkel, akiknek többsége végig együttműködött az EFI Irodával.
Ezért szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik lehetővé tették számunkra partnerségi közös munkát, így:
– „Közös út” Cukorbeteg Egyesület Monor
– Városi Gondozási Központ Monor
– Szakrendelőintézet Monor
– Városi Nyugdíjas Kör Monor
– Péteri Nyugdíjas Klub
– Monor és Térsége Integrált Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat Monor
– Magyar Máltai Szeretet Szolgálat Monori Szervezete
– A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Monor Új Esély Központ
– Vasad Könyvtár és Művelődési Ház Szülő Klub
– Csévharaszt Községi Könyvtár és Közösségi Ház Szülő Klub
– Védőnői Szolgálat Monorierdő Baba-mama Klub
– Pilis Evangélikus Szeretet Szolgálat Idősek Klubja
– Református Egyházközség Pilis Baba-mama Klub
– a járás köznevelési intézményei

Köszönjük Önöknek is, hogy folyamatosan figyelemmel kísérték internetes megjelenésünket, illetve, hogy személyesen is részt vettek a programjainkon.

Akik továbbra is szeretnének egészségfejlesztéssel vagy megőrzéssel kapcsolatos információkhoz jutni kereshetnek hasonló weboldalakat, illetve látogassanak el https://www.facebook.com/seegeszsegfejlesztesikozpont
közösségi oldalára, ahol szintén sok érdekes, egészséges életmóddal kapcsolatos információkat találhatnak.

Szeretnék elköszönni munkatársaim Dr. Keresztúri Imre irodavezető és Várdai Enikő projektvezető nevében is, és kívánok mindenkinek nagyon jó egészséget.
Kérem ne feledjék!

„Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi” (Arthur Schopenhauer)

Kovacsik Judit
mentálhigiénés munkatárs

Scroll to Top