Lélek fitnesz – Meggyújtottuk a harmadik gyertyát!

Az adventi koszorú gyertyái külön-külön is jelentéssel bírnak. A harmadik – rózsaszín – az öröm gyertyája. Az érzelmek széles skálája közül, amelyet átélhetünk, valószínűleg az öröm az egyik alapvető érzelem. Az öröm az, amely úgy tűnik, megkönnyíti életünket minden szempontból és az élet minden területen. Általában magában foglalja, hogy minden, vagy legalábbis valami, ami számunkra fontos, úgy működik, ahogy szeretnénk.

De az igazság az, hogy nem mindig tapasztalunk örömet ugyanazon dolgok miatt, vagy az öröm néha felszínes is lehet.

Az öröm egy alkalmazkodó érzelem. Megkönnyíti a másokkal és a környezettel való érintkezést, valamint ösztönzi a kreativitást és a mentális rugalmasságot. Valójában az örömérzés pozitívan hat az egészségre, javítja immunrendszerünket, és számos pozitív változást generál, betegség és sérülés esetén javítja a betegség prognózisát. Csökkenti vagy ellensúlyozza a negatív érzelmeket, például a szorongás vagy a szomorúság reakcióit is.

A legfontosabb, hogy megtaláljuk, mi az, ami számunkra örömet okoz, ami által kiteljesedhetünk.  Amikor elmélyülünk valamilyen cél érdekében végzett értelmes tevékenységben, ezáltal érzéseink, vágyaink és gondolataink harmóniába kerülnek, így megéljük az örömöt, mert ez a boldogság titka. 

forrás:

https://hu.nsp-ie.org/tipos-alegria-3861

Scroll to Top