Madarak és fák napja

„Évente egy nap szenteltessék a madarak és fák védelmében”

Herman Ottó

madarak és fák napja

A létünk és egészségünk alapja a növény és állatvilág változatossága. Ennek megőrzése mindenki kötelessége, erre figyelmeztet a „Föld napja” mellett „A madarak és fák napja” is, melyet május 10-én ünnepelhetünk.  Túlfogyasztunk, agyonnyomjuk a vadvilágot, tönkre tesszük a növényzetet, pusztítjuk az állatvilágot. Az emberiség beavatkozása a természet egyensúlyába súlyosan veszélyeztet minden vadon élő állatot, köztük a beporzó rovarokat, ezáltal a növények létét is. Szimbolikákáját tekintve a madarak az égi lélek szimbólumai, a fák az örök fejlődés és megújulás, a termékenység; a kiszáradt fa az elmúlás jelképe.

Ne feledjük el, hogy a „Madarak és Fák Napja” az egész természet ünnepe, mert környeztünk egészsége nélkül, mi sem beszélhettük egészségről, egészséges életmódról, így ajánljuk, hogy ezen a napon álljunk meg egy kis időre, és gondoljuk át, mi személyesen mit tehetünk a természet megóvásáért.

Ehhez szeretnénk ötleteket segítséget adni, a hobbikert.hu /magazin/ cikkével.

Köszönjük a megküldött cikket Dr. Bálint Andrásnak.

https://hobbikert.hu/magazin/madarak-beporzok-deneverek-szuksegunk-van-rajuk-segitsuk-oket-a-kertunkben.html?fbclid=IwAR2S3dO8G1tGCrDwUcOvG-ojMMugUihY-wxrl_iwbs-Abh9wn2JINjGART0

Scroll to Top