Mozdulj! Pár perc mozgás az egészségért!

Az online otthoni munka első pillantásra nagyon jól hangzik, de megvannak a maga hátrányai is, na persze előnyei is vannak. Azonban ez a fajta munkavégzés lassan túl hosszúra nyúlik.

Az ezzel járó bezártságot sem tűri mindenki jól.

Az legnagyobb hátrányt talán az elszigeteltség jelenti, amely bár most, a járvány idején előnynek is számíthat.

Az egyedüllét, a magányos munkavégzés nemcsak pszichikai problémákhoz, depresszióhoz vezethet, hanem konkrét fiziológiai, egészségügyi gondokat is okozhat.

Még egy tapasztalat, amivel érdemes foglalkozni, hogy a Home officeban sokkal nehezebb meghúzni a határokat a munkaidő és a személyes szabadidő között, hiszen szinte elegendő bekapcsolnunk a számítógépet, és máris a „munkahelyen vagyunk”,

Nagyon sokszor tulajdonképpen nincs is munkaidő a határok elmosódnak, gyakoriak az esti munka megbeszélések, vagy munkavégzés.

Az online értekezletek sokaságával kell megküzdeni a munkavállalónak.  Pont a fentiek azok, ami miatt figyelni kell arra, hogy a munkavégzés és a pihenő idő ne mosódjon össze.

Az egész napi számitógép előtti munkavégzést ajánlott megszakítani, ehhez ajánljuk a Semmelweis Egészségfejlesztő Központ 5-10 perces mozgásos gyakorlat sorát a hatékony „Home office”- hoz, amelyet az alábbi linken megtekinthetnek. Egészségükre!

https://www.youtube.com/watch?v=I1a5FcfTKb8

Scroll to Top