Mozgásfejlesztő játékok otthon

Kedves Szülők! Kedves EFI követők!

Régebben a nagycsalád, a szomszédok vagy egyéb segítő közösségek miatt kevesebb lelki megterheléssel élték meg a kismamák a szülés utáni időszakot. A mai anyák többsége azonban egyedül kénytelen az újonnan kialakult nehézségekkel szembe nézni, így az egyedül lét, a kényszerű összezártság nagyon megterhelővé válhat számukra. Ezért tartjuk fontosnak az olyan témák előtérbe helyezését, amelyek a kisgyermeket nevelő családoknak, anyukáknak adnak ötleteteket. Most az az otthoni mozgásfejlesztéshez, játékokhoz szeretnénk tippeket adni.

A kisbabák élete csupa élmény és felfedezés. Ezt nagyban segíthetjük, ha fokozatosan egyre többet mutatunk nekik a világból. Már négyhetes kortól ajánlott őket kivinni a friss levegőre – kezdetben kevés időre, megfelelő öltözetben, és persze szélsőséges időjárási körülmények mellett egyáltalán nem –, később pedig érzékelhetjük, hogy ők is egyre többször igénylik, majd a maguk módján kérik is, hogy a négy falon túl bővítsük a felfedező területeiket ezekkel a sétákkal.

Fontos, hogy a Bevásárlóközpontok, üzletek, tömegközlekedési eszközök nem csak a kezdetektől, hanem később is kerülendők – főleg most, a járvány idején – az esetleges fertőzésveszély miatt.

De mit tegyünk akkor, ha olyan zord az időjárás, hogy otthon kell maradnunk, vagy esetleg a kötelező karantén tart minket napokra a lakásban?

Számos élményekben gazdag, egészségtudatosságra nevelő játékot találhatunk ki, hiszen a megfelelő életmódra való nevelést már egész pici korban el lehet kezdeni. Ma a mozgás témaköréből hoztunk nektek néhányat. Kalandra fel!

Ha izgalmasnak találtad a posztunkat, kövess minket, mert nemsokára ismét jelentkezünk a táplálkozással kapcsolatos, fejlesztő tippekkel.

Forrás: Semmelweis Egészségfejlesztési Központ

Scroll to Top