Néhány gondolat a telefonos lelki segély szolgálatokról!

A hétköznapok során nagyon sokan kerülhetünk kritikus élethelyzetbe, krízishelyzetbe, érhetnek minket lelki traumák és veszteségek, amikor a mentális egyensúlyunk felborul. Ilyenkor szükségünk van a helyreállításra, az adott nehéz élethelyzet érzelmi, racionális megértésére, és a problémamegoldás módjának hatékony megtalálására.

Ebben segíthetnek minket a telefonos lelki elsősegély szolgálatok, amelyek elérhetősége ingyenes, és személyes adatok megadása nélkül hívhatók. Ezek a vonalak azonnali segítséget nyújtanak érzelmi és mentális nehézségekben, vészhelyzetekben, és fontos az is tudni, hogy az öngyilkossági válság is megszakítható ezzel az anonim típusú szolgáltatással.

A képen található telefonszámok ingyenesen hívhatók, itt bemutatkozás nélkül is beszélhetsz a segítő szakemberrel. Hat telefonszám található a képen, ami ilyen esetben ingyenesen, bátran hívható, akár bemutatkozás nélkül is beszélhetsz azokról a problémáidról, amelyek megoldásában elakadtál, nyomasztanak , vagy  nem találsz rájuk megoldást. A problémák megosztása már önmagában is megkönnyebbülést jelenthet. Ha többet akarsz tudni a témáról, az alábbi linken megtalálod:

http://lelkiegeszseg.antsz.hu/portal/Tartalmak/Tudastar/Onsegito-lehetosegek/Miben-segithetnek-a-telefonos-lelkisegely-szolgalatok

Forrás: Semmelweis Egészségfejlesztési központ

Scroll to Top