November 14. volt a Diabétesz Világnapja!

Néhány gondolat a „Közös út” Cukorbeteg Egyesület munkájáról

A Nemzetközi Diabetes Társaság tagszervezetei a világ több mint 130 országában minden év november 14-én ünneplik a nemzetközi diabétesz világnapot, ugyanis ezen a napon született Frederick Banting, akinek nevéhez fűződik az inzulin 1921-es felfedezése.

Közös út” Cukorbeteg Egyesület

Monori Cukorbetegek Klubja

Monoron 24 éve alakult meg a „Közös út” Cukorbeteg Egyesület. Akkor hatvan taggal indultak, az évek során a taglétszám változó volt, de 2019-ben már jóval meghaladta a tagság az induló létszámot. 2020-ban az egyesületnek 102 fő regisztrált tagja volt. Sajnos a covid időszaka nem tett jót az egyesület működésének, de jelenleg újra zavartalanul működnek.

A különböző egészségügyi felvilágosító és prevenciós programok mellett minden alkalommal mérnek vércukorszintet és vérnyomást, ritkábban koleszterinszintet. Az előadásokhoz kapcsolódóan szemnyomásmérést, csontsűrűségmérést és lábvizsgálatot is tartanak alkalmanként.

Évente többször szerveznek kirándulást az ország valamelyik gyógyfürdőjébe, nagyon aktívan részt vesznek a városi rendezvényeken (pl.: legutóbb Monoron az „Egészségnapon”), amelyeken szintén szűrővizsgálatokat végeznek. Kis csoport járt rendszeresen jógázni, és a csütörtöki nordic walkingon is ott van a csapat aktív része.

Az Egészségfejlesztési Irodával a kezdetektől 2019-től szoros a kapcsolat.  Az EFI munkatársai valamennyi klubnapon jelen vannak, előadásokkal, szűrésekkel, információ átadással  segítik az egyesület munkáját.

Szeretnénk felhívni az egyesület iránt érdeklődő vagy az egyesülethez és programokhoz csatlakozni kívánók figyelmét, hogy minden diabétesszel érintett személyt szeretettel várunk  a klub foglalkozásokra, amelyekre  havi egy alkalommal kerül sor a monori Művelődési Házban.

A klub civil vezetője: Jámbor Miklósné

Telefon: 06 20 8008765

Legközelebbi találkozás időpontja: 2022. november 25.  14 óra

Helyszín: Művelődési Ház Monor, Bocskai utca 1.

Várunk szeretettel minden régi és csatlakozni kívánó új tagot! 

Scroll to Top