Október 1. az Idősek Világnapja volt!

Szeretettel köszöntjük Kedves Szépkorú Olvasóinkat, Követőinket!

Október 1 az Idősek Világnapja volt, és október nagyon sok helyen az Idősek Hónapja is.

„Hiszem, hogy az öregedésre nem akkor kell készülni, amikor ott van. Jó azt jóval hamarább tudni, hogy múló a fiatalság, ez a „minden az enyém” érzet.” Polcz Alaine

Mindannyiunknak szembe kell néznie a saját vagy mások öregedésével, és keresnünk kell a létezés kreatív útjait. Ennek az életszakasznak az elkövetkezendő éveihez érdemes úgy hozzáállni, hogy az életünk egy ajándék; az idő múlása, a változások pedig az élet részét képezik.

Az időskornak nem kell mellőzöttséget jelentenie mely csak magányossággal, betegségek miatti aggodalommal, szorongással jár együtt.  Nagyon fontos, hogy tudatosan készüljünk az öregedésre. Minden olyan tevékenység, amely kapcsolatban áll az egészség megőrzésével és fejlesztésével, időskorban különösen nagy hangsúlyt kapjon. Fedezzük fel a lehetőségeink végtelen tárházát, a mozgást, sportot, a kertészkedést, közösségi programok örömeit, tanuljunk új dolgokat és ne idegenkedjünk az internet világától. A kort sohasem a naptár számlálja, hanem lelkünk, mert igazán ez mutatja meg a korunkat, mert a szeretet, a kedvesség és a bölcsesség mindenkit fiatalon tart.

A feleslegesség érzése, sok idős embernél, depresszióhoz, életuntsághoz, és megbetegedéshez vezethet, de ebben sokat segíthet a család. Szükség van nagyszülőként is arra az élettapasztalatra, amivel csak az idősek rendelkeznek.

Szeressük, tiszteljük őket, és vigyázzunk rájuk!

idősek világnapja
Scroll to Top