Október 10 a lelki egészség világnapja!

Test és lélek egyensúlya!

„A magunk kis világában megteremthetjük a belső békét, az egyensúlyt és a harmóniát azáltal, hogy rendet teszünk belül és kívül is. Mert ahogy odabent rend van és béke, úgy elrendeződnek körülöttünk is a dolgok, és sokkal szebbnek találjuk a külvilágot is.”

Bagdy Emőke

Általában, ha betegségről és vagy egészségről beszélünk, mindig valami konkrét dologra gondolunk. Természetes, ha rosszul érezzük magunkat, azonnal felkeressük az orvost, gyógyszereket, terápiát kapunk, betartjuk az általa ajánlott módszereket, változtatunk életmódunkon, vagy alternatív megoldásokat választunk. Mindez, nagyon helyes, hiszen többet kell foglalkoznunk a testünkkel és az életmódunkkal. Ugyanakkor nagyon gyakran eszünkbe sem jut feltenni azt a kérdést:

Mit tehetünk a lelkünk egészségéért?

Ugyanis, ha a lelkünknek baja van, vagy valamilyen sérülés érte, legtöbbször nem foglalkozunk vele.  Pedig fontos lenne, ha tudnánk, hogy ez is szorososan hozzátartozik ahhoz, hogy szervezetünk harmonikusan működjön.  Éppen ezért fontos, hogy időnként, egy kicsit befelé forduljunk, átgondoljuk kik is vagyunk, mi történik, vagy történt velünk, hol vagyunk a mindennapokban, és éppen hová tartunk a holnapokban.  Életünk során sok olyan dologgal, helyzettel találkozhatunk, amelyet nem a helyén kezelünk, a problémáinkat szőnyeg alá seperjük, ahelyett, hogy a megoldásokra törekednénk. Így előbb-utóbb felborul testünk egyensúlya is. Éljük meg tehát az érzelmeinket, foglalkozzunk testünkkel és lelkünkkel egyaránt, figyeljünk köztük lévő összhangra.

Scroll to Top