Október az idősek hónapja

Kedves Szépkorúak! Kedves EFI követők!

Október az idősek hónapja, így szeretnénk ebben hónapban több tippet adni az egészséges életmód elkezdéshez ennek a korosztálynak. Az alábbiakban a mozgásra, az aktivitás megtartására hívjuk fel minden szépkorú figyelmét.

Az alábbi linken lehetőség van az ingyenes, online szenior torna csoporthoz történő csatlakozásra is. 

https://semmelweis.hu/…/online…/szenior-torna/

Az szenior korosztály számára az aktivitás és mozgás sok tényező miatt kiemelt fontosságú. Esetükben akkor is elkezdhetünk egy jól felépített, fokozatos edzésmunkát, ha eddig nem mozogtak rendszeresen. Kiemelt fontosságú, hogy a WHO ajánlásainak is megfelelve, az izomerő és egyensúlyozó képesség megőrzésével, javításával megelőzzük az elesés kockázatát, és az abból fakadó további komplikációkat. A mozgáson keresztül a szellemi frissesség is sokáig megtartható, hiszen minden alkalommal közvetlenül az idegrendszert stimuláljuk. A rendszeres testmozgással biztosítható a mindennapos teendőkből fakadó terhelhetőség, valamint pozitív hatást gyakorolható a szervezetben lezajló folyamatokra, és a szervek optimális működésére ebben az életkorban is.

Cikkünkre kattintva az is kiderül, pontosan mennyit és hogyan érdemes a szeniorok számára edzeni. Milyen teendők várnak rájuk, mielőtt belevágnak, és hosszú távon milyen hatást válthatnak ki. Bármilyen mozgást is választunk, a lényeg az, hogy élvezettel tegyük, és ne görcsös kényszerként éljük meg.  Az alábbi linken még többet olvashatunk erről a témáról.

https://semmelweis.hu/…/mozgassal-az-oregedes-ellen…/

Forrás: https://semmelweis.hu/egeszsegfejlesztes/2022/05/16/mozgassal-az-oregedes-ellen-sosincs-keso-elkezdeni/

Scroll to Top