Őszi hangolódás!

Kedves Olvasóink!  Kedves Követőink!

Az elmúlt napok időjárása nagyon kegyes volt hozzánk és idevarázsolta még a nyarat,  a nyár hangulatát. Az elkövetkező időszak azonban inkább az őszről szól majd, így egyre gyakrabban érezzük, hogy kevesebb az energiánk, kedvetlenebbek vagyunk, esetleg rosszabb a hangulatunk.

Az őszi esős, változékonyabb időjárás erőteljesen befolyásolja az érzelmi állapotunkat, sokkal inkább befelé fordulhatunk. Nem szabad hagyni, hogy eluralkodjon rajtunk az ősz komor hangulata, hiszen ennek az évszak is megvan a varázsa, csak fel kell fedezned azt.

6 tipp az őszre hangolódáshoz, hogy könnyebbek legyenek napjaitok!!!

1. Vedd észre, hogy a természet ősszel csodaszép színekben pompázik.  

Egy kellemes őszi napon kirándulj egy nagyot a természetben, vagy sétálj a közeli parkban, vagy túrázz az erdőben!

2. Az ősz kiváló lehetőség otthonod dekorálására.  Mennyivel jobb érzés úgy hazaérkezni, hogy a bejárati ajtón egy csodaszép őszi dekorációs dísz fogad, és ebben a tevékenységben  gyerekekeid is szívesen részt vesznek. Készítsd őszi asztali, vagy ajtódíszt!

3. Figyelj oda az immunerősítésre is  ha közeledik a borongós és hideg őszi idő, ami a megfázások időszaka!

Ezért válaszatok szezonális zöldségeket,  gyümölcsöket! Brokkolit, karfiolt, kelbimbót, szőlőt és fogyasszunk azokat rendeszeresen, almát, amelynek erős az antioxidáns hatása, körtét, mely bőségesen tartalmaz rostokat, és kiváló koleszterin csökkentő hatású, céklát, melynek kiemelkedő a kálium, valamint az A-, B- és C-vitamin-tartalma, sütőtököt, mely nagy mennyiségben tartalmaz immunerősítő vitaminokat és antioxidáns összetevőket, és rostot.

4. Használd a gyógynövények erejét echinacea, aloe vera, tőzegáfonya, goji bogyó pozítív immunerősítő hatásúak,

5. Szakíts időt a relaxációra, iktass be „tea időt” vagy  csak keress egy izgalmas könyvet.

    6. Van még az őszi időszaknak egy nagyon kellemes mozzanata azok számára, akik kertészkedés szerelmesei.

Szeretnénk velük is megosztani néhány gondolatot, tanácsot az őszi betakarításhoz és tároláshoz, melyet az alábbi linken olvashatnak Bálint gazda oldalán.

Köszönjük Dr. Bálint Andrásnak, hogy elküldte számunkra!

https://balintgazda.hu/aktualis-kert/szeptember/a-betakaritas-tizparancsolata.html?fbclid=IwAR1Xrf0SykoemL06e4JY4jrdZdzVVGgHWzXed1L7dmixlOjrIjhje9-YEUA

Scroll to Top