Partnerségi együttműködés a Közös Út Cukorbeteg Egyesülettel!

Június 24-én ünnepelte a „Közös út” Cukorbetegek Egyesülete fennállásának 25 évfordulóját, és erre az ünnepi alkalomra meghívást kapott Monor Járás Egészségfejlesztési Iroda is. Úgy gondolom, hogy a 2018. óta eltelt éveket, és az eddigi tevékenységet illetően, helye van néhány gondolatnak az Egyesületről és az együttműködésünkről is.

A”Közös út” Cukorbetegek Egyesülete 1998. június 8-án alakult. Ahhoz, hogy egy diabéteszben szenvedő együtt tudjon élni ezzel a betegséggel fontos, hogy napra kész és hasznos információkhoz jusson, a betegségről, annak kezeléséről, a helyes táplálkozásról és nem utolsó sorban megfelelő életmódibeli tanácsokat kaphasson. A diabétesz bármelyikünket érintheti közvetlenül vagy közvetve, ezért szükséges, hogy az egészségügyi ellátás mellett legyen egy olyan szervezet, ahol hasonló problémákkal küzdők találkoznak, ahol beszélnek a gondjaikról és megkapják a szükséges segítséget is.

Az egyesület vezetője és egyben a motorja is Jámbor Miklósé, Judit, aki hatalmas szerepet vállal a szervezet működtetésében, maximálisan szívén viseli a cukorbetegek életmódjának alakítását, előadásokat, konferenciákat szervez, és széles körű kapcsolatot tart fenn az intézményekkel, civil és szakmai szervezetekkel. A programjaik elősegítik a cukorbetegek tematikus képzését, edukációját, az ügyüket szolgáló komplex társadalmi-egészségügyi támogatást.

Lassan ötödik éve, hogy a „Közös út” Cukorbeteg Egyesülete és a Monor Járás Egészségfejlesztési Iroda sikeresen együttműködik az egészségfejlesztés és egészségmegőrzés területein. A szervezet első perctől kezdve örömmel és lelkesen fogadta az EFI együttműködési kezdeményezését. Az eltelt évek alatt töretlen partnerségben dolgoztunk, célunk volt az életmódbeli segítségnyújtás, a prevenciós iránymutatás és az információ átadás. Nem csak előadásokkal, hanem rendszeres jelenlétünkkel, mentális tanácsadással is segítjük a hozzánk forduló tagokat. Emellett együtt szervezzük a „Séta az egészségért” kezdeményezést, ami elsősorban a nording walking-ra épül, de bárki csatlakozhat hozzánk sétálva is, a mozgás öröméért.

Szeretném megköszönni az egyesület vezetőségének és tagjainak a bizalmat a példa értékű összmunkát, és külön köszönöm Jámbor Miklósnénak, hogy lehetőséget adott a partneri együttműködésre és a közös munkálkodásra.

Kívánok további sok sikert a „Közös út” Cukorbeteg Egyesületének, jó egészséget minden tagjának!

Scroll to Top