Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A járási szinten működő szenvedélybetegek közösségi ellátásáról

2021.06.10. @ 5:00 du. - 6:00 du.

Kedves Nézőink! Kedves Követőink!

Folytatjuk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat monori tevékenységének bemutatását. Juhász Katalinnal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „Jelenlét program” Programvezetőjével beszélget Kovácsik Judit az EFI mentálhigiénés munkatársa, a járási szinten működő szenvedélybetegek közösségi ellátásáról.

A közösségi ellátás, a kliensek lakókörnyezetben történő szociális és mentális gondozás. Célja gyógyulásuk és rehabilitációjuk elősegítése. Az addikciós problémák esetében a háttérben nagyon gyakran lelki, pszichés problémák húzódnak meg, melyben a szerhasználat nem más, mint egy rosszul megválasztott öngyógyítási kísérlet. A szerhasználatot sokféle tünet kisérheti, a testi tünetek mellett, a családi, társas kapcsolatokban tapasztalható elakadások, zavarok, az anyagi és egzisztenciális problémák is megjelennek. Ezek együttesen tovább rontják az egyén életminőségét, életkilátásait. A függőség során testi (szomatikus) tünetek mellett lelki (pszichés) problémákkal is számolni lehet, amelyek együttesen kihatással vannak az egyén életvezetésre.
A szenvedélybetegek közösségi ellátása elsősorban az otthonukban élő, szenvedélybetegség problémáival küzdőknek, valamint a függőséggel küzdők családtagjainak kíván segítséget nyújtani, olyan szolgáltatások biztosításával, amelyek szociális helyzetük és mentális állapotuk javulását eredményezi. A szolgáltatás járási szinten támogatja azokat, akik szeretnének életvitelükben változtatni, és mentális segítséget várnak annak érdekében, hogy életminőségük javuljon, valamint a szerhasználat kapcsán elszenvedett károkat is kezelni tudják.
Akinek kérdése van, vagy beszélgeti szeretne, rendelkezésre áll egy 0-24 órában hívható telefonszám: 06 30/574-3115
Szenvedélybeteg és hozzátartozói csoportok hétfői napokon 16 órakkor kezdődnek.

Részletek

Dátum:
2021.06.10.
Időpont:
5:00 du. - 6:00 du.
Honlap:
https://www.efimonorijaras.hu/a-szenvedelybetegek-kozossegi-ellatasarol/

Helyszín

Facebook videó

Szervező

Kovacsik Judit mentálhigiénés szakember
Scroll to Top