Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ismerjék meg a Máltai Szeretetszolgálat Monori Csoportjának munkáját!

2021.05.06. @ 5:00 du. - 6:00 du.

Ismerjék meg a Máltai Szeretetszolgálat Monori Csoportjának munkáját!

Kovacsik Judit mentálhigiénés szakember beszélgetése Juhász Katalinnal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Jelenlét programja Programvezetőjével.

Folytatjuk a Monor és Monor térségeben jelenlévő szociális és segítő szervezetek, partnereink, bemutatását. Korábban már láthatták a Monor Város Gondozási Központjával, a Cukorbeteg Egyesülettel készült beszélgetéseinket, most a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Monori csoportjának munkájáról szeretnénk információt nyújtani.

Néhány mondatban a Magyar Máltai Szeretetszolgálatról.

A szolgálat a magyar katolikus jótékonysági hálózat, kiemelkedően közhasznú szervezete. A Szeretetszolgálat a Szuverén Máltai Lovagrend nemzetközi családjának tagja. Területi szervezetei 2-3 megyényi régiót fognak át. Munkájukat a régió önkormányzataival és társadalmi szervezeteivel partnerségben végzi.

A szolgálat Magyarországon az 1990-es évek közepére építette ki országos szervezetét.

Mindenképpen meg kell említeni Kozma Imre atyát, aki a Szeretetszolgálat nagy társadalmi megbecsülést kivívott vezetője sokat tett a szegények és rászorulók megsegítéséért. Tevékenységi körükben természetbeni és pénzbeli adományokat gyűjtenek, közvetlenül segélyezik a rászorulókat, illetve segítik az őket ellátó intézményeket.  Egészségügyi, szociális, gyermekjóléti intézményeket és szolgáltatásokat alapítanak és működtetnek ország szerte. Lelki és szellemi programokat szerveznek a testi és mentális egészség megőrzése érdekében. Feladatként vállalták a szociális biztonságra törekvés elősegítését, a társadalom különböző rétegeinek együttműködésének alakítását.  Intézményeik a szociális ellátás szinte valamennyi szegmensét lefedik, így a családokat, gyermekeket, időseket, hajléktalanokat látnak el és segítik tanácsadással is. Kiemelten említhetjük a mentőszolgálatuk működését, valamit a hajléktalan ellátásban betöltött szerepüket. Több szociális területhez kapcsolódó programot működtetnek, pl. a jelenléti program, integrációs program, és a gyerekesély program, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, ápolási intézet, és a támogató szolgálat működtetésében is vállalnak feladatokat.

Most a a helyi csoport által működtett „Jelenlét programot” szeretnénk bemutatni.

Részletek

Dátum:
2021.05.06.
Időpont:
5:00 du. - 6:00 du.

Helyszín

Facebook videó

Szervező

Kovacsik Judit mentálhigiénés szakember
Scroll to Top