Száraz november!

Novemberben többszőr is foglalkozunk az alkoholfogyasztás problémájával, ugyanis az ősz legutolsó hónapja a „Száraz november” a kihívás időszaka. Ez egy alkoholmentes egyhónapos böjt, amely nem csak az alkohol, hanem bármely addiktív szokás felfüggesztéséről is szól, legyen szó dohányzásról vagy akár csokoládéfogyasztásról.
Ez az egy hónapos időszak egyben egy önismereti teszt is, mert akaratunkat tesszük próbára és emellett nagyon jó alkalom, hogy megismerjük és odafigyeljünk alkoholfogyasztási szokásainkra. Ha valaki komolyan veszi ezt a kihívást talán maga is meglepődik mennyire nehezen mond le az alkoholról, de az is jó tapasztalat lehet, hogy rájön milyen gyakran vesz részt olyan eseményen, amely alkoholfogyasztással jár.
Az egy hónapos időszak elsőre nem tűnik hosszúnak, ha egy káros tevékenységtől akarunk megszabadulni, de ez az időtartam elegendő lehet arra, hogy megszakadjon a függőségi lánc. Általában a pozitív hatások, nyolc héten belül jelentkezhetnek, pl. jobb hangulat jobb alvás, frissesség, hogy csak néhányat említsek, így többen is döntenek úgy november végén, hogy folytatják ezt a kihívást. Érdemes kipróbálni!
Ezen a héten tovább szeretnénk ezzel a témával foglalkozni.

Scroll to Top