Szívünk Napja 2023. szeptember 24.

A Szív Világszövetsége (WHF) kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre rendezik meg a Szívünk Napját, melyhez hazánk az első évtől kezdve csatlakozott. Ez a nap ebben az évben szeptember 24-re esik. A Magyar Kardiológusok Társasága minden évben szeptember végén, a Szívünk Napján hívja fel a figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre.

A szív és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és más halálok együttesen. A szív és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, elsősorban egészségesebb életmóddal, valamint rendszeres szűrővizsgálatokkal. A Szívünk Napján szeretnénk életmódváltást fontosságára felhívni a figyelmet, melybe beletartozik a több és rendszeres mozgás, a dohányzás elhagyása, és az egészségesebb táplálkozás.

A szív és érrendszeri megbetegedésekről és megelőzésről hallhatnak előadást Dr. Keresztúri Imrétől: https://www.efimonorijaras.hu/sziv-es-errendszeri-megbetegedesek/

Scroll to Top