Táplálkozz egészségesen! Magvak, őrlemények az étrendben!

Kovacsik Judit mentálhigiénés szakember

pályázat

Tamás Tímeát, a Rege Diétás bolt vezetőjét kérdezzük ezek előnyeiről, és felhasználásuk lehetőségeiről.

Mindennapi élelmiszerünk nagyrésze valójában mag, ideértve értve a gabona magvakat és a hüvelyeseket is. Ilyen pl. az árpa, a rozs, a zab, a rizs, vagy hüvelyesek a borsó, a babfélék, valamint a szójabab, termények, melyeknek ehetők a magjaik. Egyúttal a legtöbb termés, a dió-, mogyoró- vagy mandulafélék, pl. a pisztácia és a kesudió is, gyakorlatilag mag.

A kiegyensúlyozott és változatos étrend kialakításához számos különböző gabonából, álgabonákból, magvakból és egyéb növényi alapanyagokból készült lisztfélét, őrleményt használhatunk, amellyel egészségtudatosabbá tehetjük a táplálkozásunkat!

Scroll to Top