Tavaszi bőrápolás nőknek

Sajnos az idén valahogy kicsit nehezen köszönt be a tavasz, és a napokban még igazi ízelítőt kaphattunk az áprilisi szeszélyes és változékony időjárásából. Természetesen, hogy a hosszú téli hónapokat után a vágyunk megújulásra. A hideg, szeles időjárás megviselte bőrünket, ezért tavasszal sokkal több időt kell fordítanunk a bőrük egészségre és megfelelő kezelésére.

A napos idő beköszöntével még több odafigyelésre lesz szükségünk, gondoskodnunk kell a bőrünk megújításáról, a vitaminokkal és ásványi anyagokkal történő feltöltéséről.

Tavasszal kiemelt fontossággal bír a bőr alapos kitisztítása, anyagcseréjének fokozása, vitaminpótlása. Most már újra nyitnak a szépségszalonok, de ha valaki nem jár rendszeresen kozmetikushoz, akkor is szakítson időt egy szakszerű kezelésre.

Szeles tavaszi reggeleken különösen fontos, hogy mosakodás után krémezük be arcunkat, kezünket a bőrtípusnak megfelelő hidratáló krémmel. Ez minden korosztályra vonatkozik, és ha lehet, a hidratáló tartalmazzon fényvédőt is.

Belsőleg is sokat tehetünk bőrünk üdeségéért. A tavaszi vitaminhiány pótlása vitaminkészítményekkel is történhet, de hatásosabbak a természetes vitaminforrások, fogyasszunk minél több gyümölcsöt, zöldséget és ne felejtsük el, hogy igyunk naponta legalább 1,5-2 liter folyadékot, ami ne legyen üdítő, hanem gyógytea, ásványvíz.

De vigyázat! A tavaszi napsütés tartalmazza a legtöbb ibolyántúli sugarat. Aki szeplőre és foltosodásra hajlamos feltétlen használjon speciális fényvédő krémet. A tavasz kozmetikai feladatai közé tartozik bőrünk hozzászoktatása az egyre erősödő napfényhez.

Nem kihagyható napi feladat a bőr alapos letisztítása és hidratálása. Csak a letisztított bőrre kenjük a hidratáló, tápláló krémet, fényvédőt! Otthon napi rendszerességgel használjunk a bőrtípusunknak megfelelő arclemosó tejet vagy gélt és tonikot, reggel este használjunk bőrtípusunknak megfelelő hidratáló krémet.

Tavasszal gyakoribb a mitesszerek és a pattanások megjelenése, ezért kérjünk a kozmetikusunktól egy alapos arctisztítást.

Érdemes hetente egy-két alkalommal különféle arcpakolásokat alkalmazni, amelyekkel ásványi anyagokat, vitaminokat juttathatunk a bőrbe. A maszkok között minden bőrtípusra találunk regenerálót, hidratálót, tisztító és méregtelenítő hatásút is. Az ásványi maszkok kisimítják, feszesebbé, fiatalosabbá teszik arcunkat. Tegyünk bőrünk egészségéért!

Forrás:

https://gyogyline.hu/tavaszi-borapolas

Scroll to Top