Terítéken az egészség!

Indul a Főzz okosan az Okostányérral sorozat, ahol ételkészítési technikákkal kapcsolatos tudnivalókat osztanak meg veletek.

Első posztunkban megismerkedhettek a spárga, padlizsán, zöldborsó és a cékla elkészítési idejével. Minél kíméletesebb és minél rövidebb ideig tartó hőkezeléssel megóvhatod a zöldségek ízét, színét, vitamin és ásványi anyag tartalmát.

Párolás során törekedj arra, hogy kevés zsiradékon pirítás helyett inkább használj pároló kosarat, mert a gőzben párolás sokkal kíméletesebb eljárás, és nem termelődik pörzsanyag sem.

Kattints oldalunkon a követés gombra, hogy ne maradj le a sorozat következő részéről!

Ha tudni szeretnéd, hogyan állítsd össze a napi étkezésed, látogass el az okostanyer.hu weboldalra!

Tudtad, hogy a karfiol levelei is ehetők? Krémlevesbe, húslevesbe fűszerként, a párolt karfiol mellé is kiválóan illik, így ha teheted, a rózsákkal együtt mentsd meg a növény levelét is, nem fogsz benne csalódni.

A Főzz okosan az Okostányérral sorozat második részében a karfiol, pritamin paprika, gomba és a cukkíni elkészítésére teszünk Nektek javaslatot.

A pritamin paprikát hőkezelés után turmixgépbe rakva fantasztikus szószt készíthetsz, amit póréhagymával vagy tejföllel tovább ízesíthetsz, és teheted tésztára vagy sült húsok mellé is, könnyű és ízletes étel készíthető belőle. Szezonális, így a legtöbb piacon már baráti áron beszerezheted.

A gombafélék rövid ideig tartó hőkezelés mellett roppanósak és ízletesek maradnak, akár egy gyors pörkölt belőle is tartalmas vacsora lehet.

A cukkíni nagyon sokszínűen elkészíthető, köretként, főzelékként, vagy rakott ételként is megállja a helyét és frissítő, savanykás ízével a nyár egyik legkönnyebben használható, akár nyersen is fogyasztható alapanyaga.

Scroll to Top