Terítéken az egészség!

A látszat néha csal!

Vess egy pillantást az élelmiszercímkére, ha nem vagy biztos abban, hogy amit a kosaradba tettél az tényleg az, amit meg szeretnél venni.

Például a burgonyaszirom nagyrésze burgonyakeményítőből, burgonyaporból, zsiradékból, rizslisztből/kukoricakeményítőből és ízesítő anyagokból készül.

A sajtkrémek között vannak olyan termékek, melyek összetételüket tekintve sajtot 30-43%-ban tartalmaznak, a többi összetevő lehet víz, tejszín, tejföl, vaj, tejpor, és ízesítők.

Az azonnal fogyasztható kakaók, tejitalok estében előfordul, hogy a készítménynek csupán a fele tej, a többi tejpermeátum/író, cukor, kakaópor esetleg aromák.

Gyorsfagyasztott rántott halfiléknél és halrudaknál: lehet csupán a termék 25-65%-a a hal(filé), a másik része a panír és az ízesitő anyagok.

Mogyorókrémek esetében 2-40% körül mozog a mogyoró tartalmuk, a nagyobb részük zsiradék és cukor.

Gondold át mit szeretnél enni, válassz tudatosan a boltok kínálatából!

Forrás:

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Scroll to Top