Terítéken az egészség!

Kedves Olvasóink!

Ha karanténban vagy, íme néhány tipp, hogy hozd ki a legtöbbet az otthon elérhető élelmiszereidből.

Első a friss❗Először a friss, romlandó nyersanyagokat használd fel, hogy ne vesszenek kárba. A friss gyökérzöldségek, pl. sárgarépa?, burgonya?, édesburgonya?, hagyma? viszonylag hosszabb ideig tárolhatók.

A friss salátaleveleket?, fűszernövényeket? alaposan mosd majd szárítsd meg (pl. salátacentrifuga segítségével) és tedd egy jól záródó műanyag dobozba, így a hűtőszekrényben tovább eltartható.

Ne foglald feleslegesen a hűtőszekrényben a helyet! Például ha teheted, a friss paradicsomot?, hagymát?, tököt tárold sötét, hűvös helyen, így nagyobb hely marad a hűtőszekrényben a romlandó élelmiszereknek.

És ha már otthon ragadtál, használd ki az alkalmat új receptek kipróbálására, amihez segítséget nyújtanak az OKOSTÁNYÉR oldalán található ötletek: http://www.okostanyer.hu/receptek/

#okostányér #mdosz #táplálkozás #tipp

Forrás:

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Scroll to Top