Terítéken az egészség! Kicsi a bors(ó), de erős?

Kicsi a bors(ó), de erős?

Ha a tápanyagtartalmát nézzük, akkor biztosan!

  • Ezek az apró zöld gyöngyök kiváló fehérje-, összetett szénhidrát-, rost-, K-vitamin-, kálium-, foszfor-, cink-, kalcium- és folsavforrások.
  • A borsó a kifejtés után nagyjából egy napig zsenge és édes, utána a cukortartalma átalakul keményítővé ezért kevésbé lesz édes.
  • Nem kell beáztatni főzés előtt és igen hamar megpuhul az ételkészítés során.
  • A zsenge zöldborsó le is fagyasztható, így egész évben élvezhetjük ízét, előnyös tulajdonságait (ha előkapunk a mélyhűtőből egy-egy adagot) anélkül, hogy jelentősen csökkennének pozitív beltartalmi tulajdonságai.

️Készítsünk belőle színes levest , rizottót , szendvicskrémet , zöldségfasírtot , zöldborsópestot vagy pároljuk meg fedő alatt friss zöldfűszerekkel.

Forrás: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Scroll to Top