Törődj magaddal!

Egészségdélelőtt Csévharaszton a Baba-mama Klubban.

Év elején az EFI felvette a kapcsolatot Tóth Tuba Erika könyvtárvezetővel, aki Csévharaszton lelkesen segíti a Gyed-en és Gyes-en lévő kismamák közösségi életét. A településen az elmúlt években egyre több fiatal anyuka él, kettő és három pici gyermeket nevelve. Sajnos több családnál is a nagyszülők távol laknak, nem tudnak besegíteni a család életébe, ezért is nagyon fontos, hogy az anyukák ebben a kis közösségben találjanak támaszt vagy segítséget a mindennapok során. Mit nyújt a klub? Lehetőséget az ismerkedésre a kellemes időtöltésre az anyukáknak és a babáknak,  módot a beszélgetésekre, tapasztalatcserére, alkalmat a problémák megbeszélésére

A klubtagoknak lehetőségük nyílik játékok, ruhák csereberéjére is.

Az elmúlt időszakban sok téma került elő, ami érdekelte az anyukákat, többek között beszélgettünk a családi kapcsolatokról, a dackorszakról, az én-idő-ről. Remek délelőttöket töltünk együtt, az anyukák közvetlenek, érdeklődők, sok az egyéni kérdés, és mindez vidám és kedves hangulatban telik. Szeptemberre ugyan a gyerekek egy része ovis lett, de megfiatalodott a csapat, sok új kis babás, sőt ikerbabás anyuka csatlakozott a klubhoz! Legutóbb egészségdélelőttöt tartottunk, ahol újra szóba kerül a lelkünk egészsége, így átbeszéltük kinek, hogyan sikerül az elmúlt hetekben az én-idő „megszerzése”. A vicces, vidám, kis epizódokon együtt derültünk, majd kiegészítettük a délelőttöt a testösszetétel méréssel, mellyel az egészséges életmód fontosságára hívtuk fel  az anyukák figyelmét.

Kedves anyukák, ismét köszönöm az együtt töltött délelőttöt, jó volt Veletek. Köszönöm Erikának a segítő együttműködést, és további jó „klubozást” mindenkinek!

Scroll to Top